Bouwkundig zwembad

Bouwkundig zwembad

Werkwijze

 • Eerst graven we de put uit. De kosten van de grondwerken zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de ligging, de hoeveelheid afvoer van zand en andere eventuele voorbereidingen.
 • Dan plaatsen we een betonnen vloerplaat. Het beton zal met een mixer en betonpomp op de werf geleverd worden.
 • Daarna doen we de opbouw van de muren. Het materiaal dat we daarvoor gebruiken is afhankelijk van de gekozen afwerking.
 • Hierna voeren we de verdere afwerking uit en plaatsen we de technische installatie.

Personalisatie

Een bouwkundig zwembad wordt volledig naar uw wensen gemaakt en kan dus op alle mogelijke vlakken gepersonaliseerd worden. De keuze van afwerking bepaalt het materiaal voor de opbouw van de muren:

 • Als u voor een duurzame en luxueuze afwerking kiest zoals keramische tegels of glasmozaïek, dan raden we een gegoten beton, Stepoc (bekistingsblokken) of gemetselde betonblokken aan. We behandelen deze materialen altijd met een waterdicht product.
 • Als u voor een liner (1,50mm of 2,00mm dikte) kiest, dan raden we polystyreenblokken aan. Polystyreen heeft verschillende voordelen: het is isolerend, licht van gewicht en veel sneller opgebouwd dan betonblokken of Stepoc. We vullen de polystyreen blokken ook op met beton zodat het een solide betonmuur vormt.

Verder zijn er nog verschillende manieren om een bouwkundig zwembad af te werken: met onderloop of overloop, skimmer, watervaleffect, plage, enzovoort.

Kostprijs

Doordat het plaatsen van een bouwkundig zwembad arbeidsintensiever is dan het plaatsen van een monoblock, ligt de kostprijs van een bouwkundig zwembad hoger.

Verwarming

De ideale watertemperatuur is voor iedereen verschillend, maar gemiddeld ligt die tussen de 28°C en 32°C. De warmte van de zon is niet voldoende om deze temperaturen te bereiken. Het plaatsen van een verwarmingsinstallatie is daardoor noodzakelijk. Een warmtepomp wordt het vaakst gebruikt, maar er zijn ook andere optie’s: een CV-installatie met warmtewisselaar, een externe verwarming op gas of zonnecollectoren op het dak.

Als u uw zwembad verwarmt, kunt u ook best investeren in een goede afdekking. Dat kan met een zwembadrolluik voorzien van PVC of PC solar anti alg lamellen of een eco vriendelijke vloeibare zwembadafdekking van HEATCOVER.
Een zwembadrolluik met lamellen heeft volgende voordelen:

 • Een beter warmtebehoud van het water
 • Een betere opwarming van het water
 • Een minder snelle verdamping van het water
 • Extra veiligheid voor kinderen

Energiezuinig zwembad

Een energiezuinig zwembad plaatsen en leveren bij onze klanten is één van onze prioriteiten. Zo stellen wij steeds een energiezuinige frequentie gestuurde zwembadpomp, een inverter +warmtepomp en een zwembadrolluik met PC solar anti alg lamellen voor in onze offertes.

Voordelen

 • Een bouwkundig zwembad kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Als u graag een binnenzwembad wenst, is het wel noodzakelijk om een ontvochtiger te plaatsten. U wilt zeker geen beslagen ruiten in uw zwembadruimte.
 • Alle afmetingen, vormen en andere wensen zijn mogelijk.
 • Bouwkundige zwembaden hebben een zeer lange levensduur.

Op een bouwkundig zwembad krijgt u 10 jaar garantie op de constructie.