Hybride zwembad

Een Hybride zwembad plaatsen in uw tuin? Wij bouwen, installeren en verzorgen de volledige aanleg van een Hybride zwemvijver zodat u ervan kan genieten!

Een hybride zwembad is een combinatie van een biologisch zwembad met een zwemvijver. Er wordt geen afdekking of rolluik voorzien, zodat dit bad het ganse jaar open ligt en één geheel vormt met je tuin en de natuur.

Het bad bestaat steeds uit 2 zones, met elk een eigen filtratiesysteem om het water helder en proper te houden:
1)Zwemzone met een mechanische filter die chloorvrij is en energiezuinig werkt
2)Plantenzone met een natuurlijke filter die bestaat uit een zuiverende bodembedekking (lavasteen/filtersubstraat) en inheemse waterplanten

Tijdens het zwemseizoen (periode april – sept) zijn de zones van elkaar geschieden. De mechanische filter werkt voor de zwemzone en u kan het water steeds verwarmen, zoals elk zwembad. De natuurlijke filter werkt dan voor de plantenzone.
Buiten het zwemseizoen (periode okt – maart) zijn beide zones verbonden tot 1 geheel en werkt de natuurlijke filter voor het ganse zwembad.

Een nieuwbouw hybride zwembad of zwemvijver is een traditioneel bouwkundig zwembad dat wij volledig naar uw wensen bouwen. Standaard voorzien wij alvast een treden trap met aansluitend een ligzone, een warmtepomp verwarming en sfeervolle LED verlichting. Een vloeibaar ecologische pool cover kan in optie voorzien worden en maakt de installatie compleet.

U kiest voor een hybride zwembad en bepaald zelf:
– de manier waarop het water afloopt (met skimmers – onderloop zwemvijver – overloop zwemvijver)
– de afmetingen van zwemzone en plantenzone (lengte, breedte en diepte)
– de afwerking van de boordomranding (met natuursteen / keramische tegel, hout of grasprofiel)
– de afwerking van de badkuip in de zwemzone is met speciale zwemvijver liner (olijfgroen, zwart of donkergrijs kleur)
– de beplantingen in de plantenzone
– extra voorzieningen zoals stapstenen, fontein, waterval

Wij kiezen voor een hybride zwembad en bepalen de eigenschappen:
1)de waterbehandeling is een combinatie met HYDROLYSE, een UV-C lamp en een fosfaat filterpatroon
2)energiezuinig zwembad met frequentie gestuurde zwembadpomp, inverter + warmtepomp en een vloeibaar ecologisch zwembad rolluik
3)het zwembad filtratiesysteem is méér dan de standaard, met AFM geactiveerd filterglas en dosering met flocculant producten

Hydrolyse waterbehandeling

UV-C lamp waterbehandeling

Fosfaat filterpatroon

Hybride zwembad – Waterbehandeling met Hydrolyse, UV-C lamp en Fosfaat filterpatroon?

Het Sugar Valley Oxilife systeem maakt gebruik van hydrolyse en een zéér laag zoutgehalte (1gram) elektrolyse voor een maximale desinfectie, die combinatie desinfecteert zelfs sterker dan chloor en zuivert water (H2O) met zijn eigen componenten H en O. Via de Oxilife wordt een minimale fractie chloor geproduceerd.
De voordelen op een rijtje:
-genieten van kristalhelder, zéér zacht water
-superieure waterkwaliteit
-geen geur- of smaakhinder

De Blue Lagoon UV-C sterilizer maakt gebruik van een onzichtbare elektromagnetische straling die het DNA van micro-organismen onschadelijk maakt zodat deze zich niet meer delen en verder kunnen ontwikkelen. De UV-C lamp rekent genadeloos af met bacteriën, algen, schimmels en virussen en doodt de klok rond alles wat niet in uw zwembadwater hoort!
De voordelen op een rijtje:
-direct effect en ook effectief op bacteriën die chemisch resistent zijn (legionella)
-100% veilig en eco- of milieuvriendelijk
-behuizing is van roestvrij staal (316L)
-met flow detectie en timerfunctie (geeft de resterende levensduur van de lamp aan)

Het Fosfaat filterpatroon zal ervoor zorgen dat de fosfaatwaarden onder de 0,035 mg/l zullen blijven. Fosfaat is één van de belangrijkste oorzaken van (draad)algen in het zwembadwater. Door onder de “magische” grens te blijven zullen de algen niet meer groeien en de planten en bacteriën zullen hier geen hinder van ondervinden.

Deze manier van waterbehandeling zal het desinfecteren nog méér versterken en het water zal zichzelf ontsmetten!

Hybride zwembad – Energiezuinig?

In onze hybride zwembaden of zwemvijvers gebruiken wij steeds standaard:
-een frequentie gestuurde zwembadpomp met stille werking en verschillende snelheden die forse besparingen oplevert in het energieverbruik (min 180W- max 1.100W)
-een inverter +warmtepomp die veel geld bespaart (besparing kan oplopen tot 80% tov. een normale zwembad warmtepomp) omdat er nooit meer stroom verbruikt wordt dan nodig en eens het zwembadwater warm is, is het onnodig dat de warmtepomp op volle capaciteit moet draaien
-een vloeibaar Heatcover zwembadrolluik dat ’s avonds en ’s nachts de temperatuur zal behouden van het zwembadwater (reduceert verlies tot 50% en werkt met instelbare doseerpomp)

Hybride zwembad – Filtratiesysteem?

Wij gebruiken standaard een zandfilter die voorzien is van AFM geactiveerd filterglas wat resulteert in een veel beter fysisch zwembad filtratiesysteem. Tevens doseren wij flocculant dat vuil tot grotere vlokken maakt, die dan beter worden opgevangen in de zandfilter en zorgt voor een maximale zuivering van het zwembadwater.

U denkt aan een zwembadrenovatie of u wenst bepaalde onderdelen van uw bestaande zwembad of zwemvijver te vernieuwen? Ook dan kunnen wij deze ombouwen naar een hybride zwembad of zwemvijver.

Interesse? Wij maken graag tijd vrij om dit met u te bespreken.

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak